zondag 20 december 2009

Oude Hollandse Waterlinie ~ Old Holland Water Defense LineNederland is een relatief vol land. Vol met mensen en vol met huizen. Dat biedt voor bepaalde sectoren wel voordelen, zoals de folder-sector. Ondanks internet en e-mail krijg ik samen met de krant, minimaal twee keer per week reclamefolders en buurtkranten in de brievenbus, die ik - ik geef het toe - met veel plezier lees.

Folders en boekjes krijg je ook in musea en midden in het overvolle Holland en naast het overvolle Utrecht ligt het Groene Hart. Boven de omslag van twee boekjes uitgegeven door Stichting het Groene Hart over de Waterlinie, beter gezegd: de Oude Hollandse Waterlinie, met fraaie foto's en fiets- en wandeltochten.

Op de inhoud is overigens niets aan te merken: de boekjes zijn goed gedocumenteerd, geven een goede algemene indruk maar dekken niet helemaal de lading omdat er ook aandacht wordt geschonken aan de Nieuwe Hollandse Waterlinie die tot aan de meidagen van 1940 werd gebruikt.

Hier te bestellen.

~~

Two booklets on the Dutch Water Defense line, better said: the Old Holland Water Defense Line (yes, there's a New Holland etc one as well!), by foundation 'Het Groene Hart', - the green hart that stands for the relative open space in the provinces of Holland and Utrecht. The booklets contain general history, walking and travel tips and deal with water defense up to the 1940's.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.