zondag 18 april 2010

De Nederlandse Infanterie

Uitgegeven in 1968 door van Dishoeck, geschreven door H. Ringoir. Leuk boekje met info over uniformen en ook genealogie van regimenten. Uitstekend gedrukt, helaas een beetje teveel aandacht voor de periode na 1800.A small booklet, in the same format as the Fibula books, so the printwork is of excellent quality, especially the b/w pics. Unfortunatly the post 1800 year period has a bit too much emphasis, but he book has great info on the genealogy of dutch regiments.

4 opmerkingen:

 1. Ringoir is zo ongeveer de heilige graal voor mensen die bezig zijn met Nederlandse regimenten. Veel van wat op DutchRegiments staat komt ook van Ringoir.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Helaas is dit zo ongeveer het enige boekje wat redelijk geprijsd is. Ik heb wel eens wat boeken van Ringoir uit de UB gehaald, de inhoud is erg goed maar de boeken lijken meer op readers dan boeken, zonde.

  Op dutchregiments staat ook veel info die rechtstreeks van de archieven komt en natuurlijk uit HSL.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Had ik al eens gezegd dat je vaak leuke boeken noemt in je blogs? Ik heb dit boekje daarom aangeschaft, en ben blij verrast door de details en nuance, en het is nog eens prettig leesbaar zonder infantiel te worden.

  Vooral het vermelden van de subsidietroepen in detail is erg mooi, en is iets wat ik in soortgelijke werken over het Britse leger niet ben tegengekomen...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja..het zijn leuke boekjes, ik probeer de serie nu compleet te krijgen. Ook bij de Fibula boekjes zijn erg mooie dingen te vinden, maar dat is erg moeilijk zoeken.

  BeantwoordenVerwijderen