zaterdag 12 juni 2010

Archieven ~ To the archives

Een Fibula over heraldiek, een erg basic boekje overigens, en de latere versie van een Fibula (dit is de vierde druk) over de archieven in Nederland, met zelfs het telefoonnummer van de Directeur Opleidingen! Bevat leuke foto's maar is wel als gedateerd , het boekje is uit 1985. Deze boekjes koop ik de laatste tijd via www.boekwinkeltjes.nl en dat gaat eigenlijk wel goed. Het ging één keer mis toen ik voor iets moest betalen wat er niet eens was (Boeknaboek in Rotterdam) en ik moet nog wat horen van iemand uit Amsterdam. Erg leuk was het contact met Victory in Alkmaar.

~

Two Fibula booklets again, one on heraldry (very basic) and one on archives in the Netherlands, which even has the direct phone number of the Head of the Archives, for those interested in a job as 'Rijksarchivaris'. The book is from 1985, so very dated as most archives are centralised and there's a lot of digital stuff around.

2 opmerkingen:

  1. Boekwinkeltjes.nl is inderdaad een erg handige site. Laatst vond ik bij Antiquariaat Isis in Groningen, jou wellicht bekend?, vijf boekjes van Ringoir (o.a. de afstammingen en voortzettingen) voor een leuk bedrag.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, ze zitten in de Folkingestraat. Erg leuke winkel overigens.

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.