zondag 18 oktober 2009

Pallandt testGeïnspireerd door dit artikel op het blog én omdat het weekend is, heb ik een grenadier van het regiment Pallandt geschilderd. De uniformkleuren zijn ontleend aan Belaubre, de mini is een aangepaste Britse grenadier van Wargames Foundry. Overigens droeg het hele regiment vanaf 1709 grenadiersmutsen.

~~

Inspired by this article on the blog and because it is weekend, I painted this grenadier of the Pallandt regiment. Uniform colours are provided by Belaubre, the model is a slightly converted British grenadier by Wargames Foundry. All the men in the regiment wore grenadier caps from 1709 on.

3 opmerkingen:

  1. Very nice paint job. I am envious.

    Dan

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De muts heeft een wat andere vorm, de bol hoort een soort puntmuts te zijn die naar achteren weghangt. Natuurlijk met een pluimpje er aan. Dit schijnt -als ik een boude uitspraak mag doen,- een vrij gangbaar model te zijn geweest voor de geborduurde mutsen in de Staatse regimenten, want meerdere regimenten dragen mutsen van dit type. Zie bv. het schilderij van Cornelis Troost van een inspectie van een regiment Dragonders, en het portret van Samuel de Constant de Rebecque.

    BeantwoordenVerwijderen