vrijdag 13 augustus 2010

Ommerschans I

Een uitermate fraaie fotomontage van de Ommerschans, een plaats van uitermate groot historisch belang. Een korte impressie van de geschiedenis van deze plaats is hier op wiki te vinden. Uitermate fraai is de website van de historische vereniging de Ommerschans, en de foto boven komt uit een folder met betrekking tot de toekomstvisie van de schans en zijn omgeving.

Het interessante is dat de schans door Friesland en Groningen werd betaald en niet door de Staten van Overijssel. Blijkbaar zat het wantrouwen er toen al aardig in!

In 1672 verliet de bemanning van de schans deze voortijdig, wat weer tot een aantal fraaie pamfletten heeft geleid. Rustiger werd het in de 18e eeuw, en in de 19e eeuw werd het terrein ter beschikking gesteld van de Maatschappij van Weldadigheid, maar dat valt een beetje buiten bestek van dit weblog.

Wiki


~~


The above pic was taken from a leaflet regarding the 'future vision' on the Ommerschans, a place in the province of Overijssel, that started as a fortress in the 80-years war, a frontier fortress in the Guerre d'Hollande and after a relatively quiet 18th century, in the beginning of the 19th century as a experimental colony for beggars, vagant and the generally poor and lazy. Now it is part nature resort and a youth prison.

Wiki

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.