zondag 13 februari 2011

Groninger Schutterij ~ City militia of Groningen

Bij ons laatste bezoek aan de Der Aa kerk in Groningen (zie boekenbeurs onder), namen wij niet alleen de gelegenheid de boeken te bekijken, maar ook het fraaie interieur. Nu weten wij dat in de Martinikerk een aparte plaats en zelfs een apart raam was gereserveerd voor de schutterij. Maar dat blijkt dus ook in de der Aa kerk het geval te zijn, gelet op bovenstaande foto's. Opvallend het stadswapen op het vaandel. Het lijkt er op dat het richting stok is verschoven, maar dat lijkt me eerder een esthetische keuze.

Zie ook hier!

~

In the post below the editors mentioned a visit to a book fair in town, which took place in the splendid Der Aa church. We took the opportunity to take a peek and we noticed the special church benches for the Militia, which also can be found in the larger Martini church in Groningen, where the militia (better: the officers from the ruling class) even has it's own church window.

Note the flag, wuth the city emblem slightly moved for esthetic reasons. It's my view the city emblem, the two headed crowned Imperial eagle with the white/green shield, was probably in the centre of the flag.

More info here!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.